Gezonde snacks
Ik keek vanmorgen reikhalzend uit naar mijn ochtendsnack. Ik had fruit mee naar het werk. Nu moet je toch aardbeien eten? Het koekdoosje van de dochter was lekker vol met verse vruchten. Ik was trots op mezelf. En collega's knikten goedkeurend.
Hoewel ik me toch niet zo prettig voel bij die nieuwe granolageneratie. Je moet yoghurt met haver en een slaatje met avocado als lunch meehebben om trendy te zijn. Ik ken niet eens het verschil tussen doperwtjes en kikkerwten. Ik voel me dan ook niet schuldig als ik een kommetje pasta carbonara mét spekjes en extra kaas verorber. De suikerbomcola kan ik misschien al laten, ook al vind ik een zerootje 's middags wel fijn.
Kijk, als ik een bakkerij binnen stap wil ik koffiekoeken ruiken, geen verse haver-en granolaschijfjes, die ze dan 'een gezonde snack' noemen. Vorige week vroeg ze me: 'Met extra chocolade erop of niet?' Ik vond het dolkomisch. 'Natuurlijk, met chocolade, als je all the way gaat, kan je er toch even goed van genieten?'
Ik geef toe dat ik graag eet. En dat ik geniet van eten. Geef mij maar de Vlaamse kost, driedelig, mét saus. Ik beweeg gedurende de dag wel genoeg, dus die extra calorieën loop ik er wel af. Ik vind het gewoon jammer dat ik vrienden zie doodgaan tijdens hun lunch. Na een kwartiertje vreet je toch je kast op? Hoe kan je een dag volop presteren, met een appel en een cracker?
Ik moet wel toegeven dat ik 's avonds aan tafel soms een hapje minder eet. Dat is alleen maar omdat ik een plaatsje vrij houd voor het knisperen van een zakje heerlijk krokante chips. Ik heb wel goede voornemens om gezonder te eten en dan spreek ik niet over een doosje fruit, maar morgen zal dat ook wel lukken. Of overmorgen... Of volgende week...
